Ad Bibendum

ad Bibendum mag je vrij vertalen als ‘Laat ons drinken’.  Maar niet van om het even wat! 

Al van in 1997 verlaten we steeds de platgetreden paden en speuren wereldwijd naar wijnmakers die, door hun nooit aflatende inzet, wijnen met karakter, spanning en emotie produceren.  Diezelfde passie willen we maar wat graag met u delen, want wijn staat nu eenmaal voor beleving, genot en plezier.

ad Bibendum kenmerkt zich door haar constante zoektocht naar verbetering, vernieuwing en verfijning. Nieuwsgierigheid en passie drijven ons, net als kennis en expertise. En dat proeft u in ons assortiment. Tussen de eerste wijn van 1997 en het glas van vandaag hebben we wereldwijd een assortiment van 700 referenties opgebouwd.  We importeren wijnen uit veertien landen; van Latijns-Amerika tot Oostenrijk, van Australië en Nieuw-Zeeland tot Portugal, van Zuid-Afrika tot Spanje. Er komen elk jaar nieuwe wijnen bij. Er vallen er ook elk jaar een paar weer weg – omdat we vinden dat de kwaliteit niet meer aan onze normen voldoet of omdat we merken dat de wijnboer keuzes maakt waarin wij ons niet kunnen vinden.

Geen tussenpersonen maar rechtstreeks contact

In de eerste plaats werken wij altijd rechtstreeks met de wijnboer, en dus nooit via tussenpersonen. We bezoeken het land, de wijngaarden, de wijnboeren, en bestuderen de cépages.  We spreken met de wijnboeren en wijnmakers, en luisteren naar hen,  zij luisteren naar ons. We proeven en bespreken ons glas. We tafelen bij plaatselijke koks die ons hun meningen geven, en opnieuw vormen smaken, aroma’s en het huwelijk tussen wijn en spijs het gespreksonderwerp. Het mooiste is: vanuit de vriendschap die uit deze contacten ontstaat, worden er ontdekkingen geboren, en ook nieuwe, verfijnde wijnen die het resultaat van onze dialogen zijn.

Boutique Wineries met terroir op zijn best

Onze tweede uitgesproken karaktertrek: onze aandacht wordt nog altijd toegespitst op de kleine wijnhuizen, ook wel  ‘boutique wineries’ genoemd. De grote huizen laten we aan ons voorbijgaan. Wij zoeken het kleiner, fijner, persoonlijker en authentieker. Om die reden geven we ook graag de voorkeur aan minder bekende autochtone druivensoorten – ‘de terroir’ op zijn best. In samenspraak met de topwijnmakers van de wereldwijde wijnhuizen, ontwikkelen we overigens ook onze eigen wijnen. Dat is logisch. De wijnboeren en wij delen dezelfde passie voor wijn en kwaliteit. Onze contacten zijn  vriendschappelijk en op wederzijds vertrouwen gebaseerd. Het is voor beide partijen een waar plezier om samen wijnen te perfectioneren. Het zal u, in deze context, dan ook niet te verbazen dat we voor al onze referenties als exclusieve verdeler in de Benelux optreden.

U bent belangrijk

Er is nog een derde punt. Onze passie is met de jaren groter en diepgravender geworden. Niet alleen onze passie voor wijn, maar ook die voor onze consument – of die nu restaurateur, winkelier, of een enkele persoon is die zijn gasten graag een lekker glas wijn wil aanbieden. We vinden het ontzettend belangrijk dat de klant bij ons op allerhande diensten kan rekenen. We geven advies over wijnen, over haar smaak en aroma’s, druivensoorten, mélanges, millésimes, enzovoort. Met groot plezier vertellen we het verhaal achter de fles – we kennen dat verhaal erg goed, omdat we de wijnmakers in kwestie persoonlijk kennen, net als het wijnhuis, de wijngaard, enzovoort. 
We organiseren proeverijen en themadegustaties in al onze vestigingen, vrij of op uw vraag.  Ook voor ons is het een aangename uitdaging om mee te helpen zoeken naar de ideale foodpairing. Wat eet u? En welke wijn kunt u daar, voor een optimaal genot, best bij drinken. Hoe bouwt u het menu op? Hoe zullen we de wijnen opbouwen? Het is een zoektocht die binnen elke prijscategorie boeiende ontdekkingen oplevert.  Daarom is ad Bibendum bij Benelux’s beste restaurants geprivilegieerd, en gewaardeerde toeleverancier. Wijn is en blijft nog steeds een stijlvol en leuk cadeau. Ook hiervoor kan je bij ons terecht- gepersonaliseerde relatiegeschenken, luxe geschenkverpakkingen en exquis glaswerk.

Al onze wijnen hebben karakter, een ‘smoel’, kortom een eigen identiteit.  We voorzien ze daarom elk van hun eigen paspoort. 

Adres: 
Brustem Bedrijvenpark, Alfajetlaan 2220 te 3800 Sint-Truiden
Telefoon: 
011/26.27.65
Specialisatie: 

14 wijnlanden – 700 exclusieve referenties

Verdeelpunten: 
  • Ad Bibendum Sint-Truiden, Alfajetlaan 2220 (3800 Brustem), 011/26.27.00,
  • Ad Bibendum Antwerpen, Volkstraat 31 (2000 Antwerpen), 03/233.03.03
  • Ad Bibendum Brussel, Paul Micihelsstraat 71 (1090 Jette), 02/420.94.46