Kater van de maand

Bubbels als killers

 
Het is al een tijdje geleden dat we nog eens onze wisselbeker weggaven voor de ‘wijnidioot van de maand’, maar ik kan het toch niet laten.
 
Wie verdient deze immers meer dan onze Chinese miljardair Dingxiang Loeng? Deze  naar verluidt flamboyante zakenman stierf immers de 31ste juli in zijn peperdure suite, waar hij een luxe-party organiseerde om zijn 50ste  verjaardag – die op 2 augustus zou plaatsgrijpen – alvast te vieren.
 


Dump eens een sommelier

 
De kater van deze maand – een negatieve bekroning voor professionals die rond het product wijn zwaar blunderen of ronduit ridicuul reageerden - gaat (voorlopig) naar onze noorderburen.
 
En meer bepaald naar de directie van het Amstel Hotel in Amsterdam die één van haar sommeliers ontsloeg omdat hij blijkbaar iets te enthousiast met zijn vak en wijn bezig was.
 
Ontslag dat gelukkig recent door de bevoegde rechter werd afgewimpeld.
 
 


Dating voor wijnverliefden

 

Ik weet wel dat Valentijn nadert en menig hartje harder begint te kloppen. Romance is in the air! Maar eerst dacht ik aan een practical joke.

 

Op het web draait nu immers al enkele maanden vinealove.com, naar eigen zeggen de eerste internationale dating website (en sociaal netwerk) die exclusief focust op “… wine lovers, professional and amateurs!”

 

Kortom: de ideale prijswinnaar in onze categorie ‘de kater van de maand’.

 


Happy bottles!

Alhoewel het maar een fictieve barrière is in onze tijdsrekening, worden er bij de start van elk vers jaar de nodige flessen ontkurkt. Correctie, zelfs méér dan nodig. 

Uiteraard zijn we blij met uw frequent bezoek van onze site. En we wensen iedereen, privé zowel als professioneel, alleen maar een fantastische oogst.

Om dat extra te vieren hebben we één van de beste wijncartoons van het net geplukt. In de hoop dat u persoonlijk bespaard blijft van dé doodzonde van elke eerlijke wijndrinker: na-aperij.


YouFool.com

Het is de maand van de ‘katers’. Deze keer reiken we onze wisselbeker van de grootste idioot uit aan de dronkenlap die, onder de koosnaam Scohenice22, op You Tube regelmatig walgelijke video’s post waar hij o.a. een fles wijn in amper 15 seconden in zijn oneindig keelgat kiepert. Dus integraal leeg drinkt.


Amnestie voor de wijn

Deze keer gaat onze ‘kater van de maand’ naar de voltallige Belgische regering, die er in geslaagd is de accijns voor een fles wijn in amper acht maanden tijd met 20% aan te dikken. Van creativiteit gesproken!

In januari volgde immers reeds een eerste schijf van 12% - waar bier tussen haakjes toen aan ontsnapte - , in augustus komt daar nog eens 8% bij, nu voor alle types alcohol.


Het Mexicaans leger van Decanter

Misschien ben ik bevooroordeeld, maar ik heb toch een zekere allergie tegenover mega-proefcompetities, waarbij in een paar dagen duizenden wijnen worden gewikt en gewogen.

Bevooroordeeld, omdat mijn eigen proefpanels het nu al verdomd lastig hebben om jaarlijks de ruim 3.000 flessen voor elke nieuwe wijnkoopgids  in pakweg 6 maanden serieus te toetsen. We hebben dan écht geen overschot.

Mijn contra’s zijn dan ook dubbel.


Iedereen zijn eigen appellatie!

In de ‘Kater van de maand’ nagelen we een m/v of organisatie uit de wijnwereld aan de schandpaal waarvan we echt hoofdpijn krijgen. Of integendeel een lachkramp wegens zo idioot. Deze maal: Kabouter Plop-appellaties op komst?

Een goed getimede publiciteitsstudent of integendeel een acute aanval van hoogheidswaanzin? Feit is dat de Bordelaise wijnmaker Jean-Pierre Amoreau en zijn zoon Pascal, die samen het château Le Puy runnen – gelegen in Saint-Cibard (Gironde) – een eigen appellatie willen.


Klinken op de Apocalyps

In de ‘Kater van de maand’ nagelen we een m/v of organisatie uit de wijnwereld aan de schandpaal waarvan we echt hoofdpijn krijgen. Of integendeel een lachkramp wegens zo idioot.

Maar eigenlijk kunnen we deze rubriek beter herdopen in 'Kater van de week', want er lopen in de wijnwereld blijkbaar genoeg idioten rond die onze aandacht verdienen. 


Pagina's

Subscribe to Kater van de maand