The Holy Grape

Alcohol als Satan

Komt er nu ook in Europa een Nieuwe drooglegging op ons af? Je zou het bijna geloven als je de voorbije maanden en weken de media bekijkt. Zoals ik eerder al schreef: blijkbaar wordt alcohol de nieuwe tabak die met alle middelen dient gesanctioneerd. De demonisering ervan draait in ieder geval op volle toeren. Twee recente voorbeelden.


De superlaureaten van editie 2017

Elke editie van de wijnkoopgids “De 300 Beste Wijnen Onder de 10 euro (met boeiende bubbels tot 15 euro) bevat gemiddeld 20 à 25% erelaureaten. Uit de nieuwe editie 2017 werden voor het eerst ook de zogeheten superlaureaten gekozen op basis van deze bekroonde wijnen. Door een Drink Tank van consumenten, in aparte proefsessies. Hieronder het proefverslag met de uiteindelijke troetelflessen.  


Wijnboer snoeit roman bij elkaar

Na een carrière bij De Persgroep en Woestijnvis is Koen Strobbe nu al vijftien jaar wijnbouwer in Zuid-Frankrijk, op het ook bij ons bekende (en gesmaakte) Perdrix-Lasouche. Maar naast de snoeischaar houdt hij ook graag de schrijfpen (klavier?) bij de hand. Zo werd hij met een kortverhaal een van de laureaten van de Aspe Award 2015. Zijn eerste roman 'Kruis en munt' is nu net van de persen gerold. Aan hem de vraag: hoe valt dit dubbelleven mee? En zoals het een auteur hoort, antwoordt Koen via een column…

 


Bubbels in Camouflagepak

Welke knappe marketeer heeft deze ‘look’ plots bedacht? Waarvan kwam zijn/haar inspiratie om voortaan bubbels in te pakken met een latex, meestal melkwit, hoesje regelrecht tot over de flessennek én capsule, zodat de inhoud voor ons dorstige oog verborgen blijft? Ik krijg er echter het melkzuur van.


Een condoompje voor elke cru

Je moet een 21-jarige Texaan zijn om op het poepsimpele idee te komen: een wijncondoom ontwerpen dat de ultieme bescherming vormt voor een (geopende) fles. In afwachting dat we dit gadget straks uitgebreid gaan testen – uiteraard ook exclusief op een wijnfles – hier reeds de achtergronden van dit rubberen hebbeding.

 

 

 


Online niet langer offside

Alhoewel België op het vlak van online verkoop voorlopig maar een meelopertje lijkt, stijgen onze cijfers toch constant. We staan echter op een kantelpunt.
Onze peiling van de voorbije weken suggereert immers dat met name de wijnconsument stilaan rijp is om het internet als een volwaardig koopkanaal of koopalternatief te accepteren.

We sluiten onze poll (zie ook de archief-knop) die als hamvraag had: koopt u al wijn online?

Wekenlang, eigenlijk al bij de start, bleven de verhoudingen nagenoeg stabiel. Er tekende zich inderdaad meteen een duidelijk patroon af.


Nodig eens een wijngids uit!

 
Al enkele weken ligt de 28ste (slik!) editie van “De 300 Beste Wijnen Onder de 10 Euro” in de winkelrekken.
Maar nu het stilaan weer begint te geuren naar hars en kerstboomnaalden, gevulde kalkoenen, kreeften-in-eigen-nat, oesterorgiën en wilde cadeaukoopkoorts – eerst nog de Sint en zijn multikleurige bende Pieten van het dak en de Kerstman uit de schoorsteen krijgen – , piekt ook de verkoop én het gebruik van deze wijnkoopgids 2016.


Klinken met John Bryan

 
In Vlaanderen kent iedereen hem als ‘Den John’, na de jarenlang zeer succesvolle soapserie ‘Astrid In wonderland’.  Zelfs op Facebook blijft zijn populariteit nog steeds pieken. Wij zijn echter geen sterreporters of Showbizz Frank, dus gingen we exclusief met John Bryan praten, met slechts één thema op tafel: wijn. Want straks wordt o.a. een exclusieve magnum van hem op eBay geveild voor een (Belgisch) liefdadigheidsproject ‘A Future For Togo’.
 


Pagina's