De surprise van Poot Agenturen

In ons wijnfeuilleton “Toon ons uw troetelfles!” is deze keer Frank W. Poot aan de beurt, de eigenaar-manager van Poot Agenturen (Nederland), wiens gamma ook in België door veel wijnhandelaars wordt verdeeld. Ook al is hij beslist geen bio-prediker, kiest hij toch voor een biodynamische cuvée.

 

 

Mijn  fles is de Viento Aliseo Graciano/Cabernet Sauvignon Biodynamic 2013 uit La Mancha (Spanje) die actueel aan 9,95 euro in de handel ligt. Waarom? Omdat alle wijnen van dit huis qua uitstraling en prijs/kwaliteitverhouding zeer succesvol zijn en deze fiftyfifty druivenblend daarvan een mooie illustratie vormt. Want objectief is dit een bijzonder geslaagde wijn, met een genereuze smaak van frambozen, bramen, vanille en specerijen, lekker vlezig ook.

 

Dat het bovendien een biodynamische cuvée betreft, is een leuke bijkomstigheid, maar geen absoluut criterium voor mij. En momenteel evenmin voor de meerderheid van de Belgische wijnhandelaars- en consumenten. Ik merk dat namelijk wanneer ik deze fles in België aanbied. Als ik begin met “ik heb een heel mooie biodynamische rode cuvée voor u…” dan krijg ik vaak als reactie dat ‘de’ consument daar niet echt wild van wordt. Maar als ik daarentegen de prijs vertel, de wijn rustig en objectief laat proeven en pas dàn toelicht dat het een product van de biodynamie betreft dat bovendien Demeter gecertificeerd werd, dan blijkt de respons plots veel enthousiaster. Het komt inderdaad vaak op de perceptie aan.

 

 

Frank W. Poot

Poot Agenturen

Meer info: www.pootagenturen.nl

Wijn in België te verkrijgen bij:

Feys & Van Acker (Brugge), zie www.feys-vanacker.be

Nam et Vinum (Sleidinge-Dorp), zie www.nametvinum.be