De surprise van Magnus

De tweede aflevering in onze reeks waar we wijnimporteurs vragen een troetelfles te delen met ons. Ditmaal is het de beurt aan Marcel Claeskens, wijnconsulent bij wijnhandel Magnus die valt voor een bianco.

 

 

 

Ik kies voor een wijn van het huis LIVON, de Braide Alte 2014 uit Venezia Giuli, samengesteld uit  Chardonnay, Sauvignon, Picolit en  Moscato Giallo en bij ons te koop aan 28,49 euro per fles.

 

Waarom deze cru mijn voorkeur geniet?  Hij bezit een onwaarschijnlijk verouderingspotentieel en door het gebruik vanzowel  bekende en minder bekende druivensoorten toont deze wijn een verfijnd en complex smaakpatroon. De familie Livon werkt bovendien met een aanstekelijk enthousiasme aan de voortdurende verbetering van de productie en kwaliteit van hun wijnen.

 

Qua uitzicht een mooie schitterende strogele kleur met goudgele nuances. perfect helder. Intense, expressieve neus met impressies van rijp geel pitfruit, kruidigheid en een muskaattoets. De neus evolueert voortdurend na walsen. In de mond mooie kruidige aanzet, met fijne zuren, mineraliteit en rijp geel fruit in de smaak. Lichte houtimpressie. Complexiteit en elegantie troef. Lange kruidige afdronk met ook hier weer het terugkerende rijp geel fruit, vergezeld van een lichte houttoets en terugkerende mineraliteit.

 

Deze wijn is dan ook een mooi voorbeeld van het potentieel van deze Italiaanse wijnregio.

 

 

Marcel Claeskens

Wijnconsulent Magnus Wijnen

www.magnuswijnen.be