Wijnmakelaarsunie - Courtiers Vinicoles

Na meer dan veertig jaar expertise en verbondenheid met wijn en de wijnbouwer, hebben we voor u de beste wijnen ter wereld bijeengebracht.

Alles begon 46 jaar geleden, op 1 mei 1965. Zonder kelders of kantoren, zelfs zonder bestelwagen en zonder grote woorden. Nauwelijks 20.000 flessen in één jaar, maar ik kende elke afnemer persoonlijk. Ook het zorgvuldig proeven met de klant, zijn vertrouwen winnen en hem persoonlijk beleveren ... Dat maakte allemaal deel uit van mijn dag. Het gehele proces - van het ophalen bij de wijnboer tot het beleveren van de klant - werd door mij alleen gedaan.  

Nu - vier decennia later - zien we zo'n 3.500.000 flessen per jaar ons magazijn binnenkomen en verlaten. Een team van 50 mannen en vrouwen staan nu voor dezelfde missie en filosofie, en zeker niet te vergeten ook hetzelfde enthousiasme van weleer. 

Onze leveranciers...allemaal gerenommeerde wijnmakers 

Door de vele jaren heen hebben wij een schitterende samenwerking uitgebouwd met een indrukwekkend aantal internationaal gerenommeerde wijnmakers. Onze relatie met hun is gebaseerd op professionalisme, respect en in vele gevallen ook op vriendschap. Wij proeven en overleggen met elk van hen vijf tot zes keer per jaar. Zo leven wij intens mee met het prachtige, maar harde labeur dat deze gepassioneerde wijnbouwers onvermoeibaar presteren, ook in minder gemakkelijke jaren. Hun reputatie hebben zij met name mede te danken aan hun vermogen om ook tijdens mindere jaren een kwaliteitsvolle wijn te produceren. Hun inzet vergt jarenlange en soms bovenmenselijke inspanningen. Wijnbouwer zijn is geen beroep, het is een roeping.

De allerbeste onder hen zijn zwijgzame, zelfs stugge en bijna altijd koppige, maar ook discrete en wijze mannen. Zij kennen de ondergrond van al hun percelen zoals een moeder haar kind kent. Wijnfolklore en oppervlakkige praatjes zijn aan hen niet besteed.

Het bijna intellectuele genot dat na enkele jaren aan hun beste flessen te beleven valt, is een onmisbare schakel die de mooiste momenten aan tafel tot culinaire cultuur verheft. Niettegenstaande de grote waardering die wij blijven koesteren voor een eerlijke en eenvoudige fles wijn van goede afkomst, zijn wij meer dan ooit ervan overtuigd dat onze familie en echte vrienden soms een "Grand Cru" waard zijn. 

Onze waarden

Bij elk oogstjaar wordt elke wijn opnieuw kritisch gescreend en geproefd. Zo staan wij sinds jaren in voor een groeiend aanbod van uiterst hoge kwaliteit. In het métier worden we nationaal en internationaal erkend als pioniers. Als importeur in de selecte markt van 's werelds beste wijnen, behoort de Wijnmakelaarsunie bij de top in de Benelux. Op de Belgische markt blijkt de Wijnmakelaarsunie intussen marktleider te zijn. Deze positie werd bereikt door vastberadenheid en professionaliteit, maar ook met bescheidenheid. Uiteindelijk zijn het onze afnemers en wijnboeren die de keuze maken voor de Wijnmakelaarsunie. Een vaststaand feit dat ons gebiedt dankbaar te zijn aan hun.

Onze service

Als bedrijf willen wij onze afnemers snel, discreet en verzorgd bedienen, maar als 't kan willen wij ook een meerwaarde voor hun betekenen. Een vertrouwensrelatie is dan ook het cruciale punt van een duurzame relatie met onze klanten.

Ons team

Om die duurzame relatie op te bouwen en te behouden, vertrouwen wij op ons team. Met de jarenlange ervaring en expertise van ons team staan we onze klanten bij. Of het nu gaat om een wijnkaart, een relatiegeschenk of een particuliere wijnkelder. Wij stellen onze klanten voor om de wijnen samen te proeven. Zo kunnen we door de wisselwerking met onze klanten, luisteren naar hun en die wijn vinden die perfect voldoet aan hun verwachtingen. Voor en na de verkoop streeft ons team een respectvol, warm en persoonlijk contact met onze klanten na. Een logische en vanzelfsprekende waardering voor hun loyaliteit en vertrouwen in de Wijnmakelaarsunie.

Adres: 
Sluisstraat 84-86 te 3590 Diepenbeek
Telefoon: 
011/23.06.10
Contacten: 
Specialisatie: 

We voeren wijn uit een zevental landen in, maar zijn vooral gespecialiseerd in Frankrijk en Italië.

Gamma: 
  • In Frankrijk bestrijken we alle grote en boeiende appellaties, en dat in alle prijsklassen.
  • Onze stock grands crus uit Bordeaux en Bourgogne behoort tot de grootste van het land.
  • Vinobile is de divisie van Wijnmakelaarsunie met een indrukwekkend aanbod van gerenommeerde wijndomeinen uit Italië. Wijnmakelaarsunie heeft een team van Italy-specialisten, die maandenlang het land doorkruisen. Zij selecteren befaamde Tenuta’s uit de Abruzzen, Marche, Veneto, Piemonte, Sicilië, Sardinië en Toscane.
Verdeelpunten: 

zie infra