Raineri

De Grieken noemden Italië “Oenotria”, wijnland. De Italiaanse laars is even rijk aan cultuur als aan druivenrassen. Italië vormt dan ook een grote uitdaging voor de echte wijnliefhebber. Alle regio’s produceren wijn, met een oneindige variëteit aan druiven, vinificatietechnieken, klimaten…

Kwaliteit is altijd het streefdoel geweest van de familie Raineri. Wie op zoek is naar een stukje authentiek Italië, komt zeker en vast bij Raineri terecht. 

Adres: 
* Raineri GENK, Torenlaan 8 te 3600 Genk-Zwartberg * Raineri GEMBLOUX, Rue de la Sucrerie 4A te 5030 Gembloux
Telefoon: 
089/84.83.82 en 081/614.610
Contacten: 

Gianfranco Raineri (089/84.83.82)

Specialisatie: 

Het familiebedrijf Raineri staat voor “Vini e Specialità Italiane”: kwaliteitsvolle Italiaanse wijnen en specialiteiten, uit alle Italiaanse regio’s.

Het verhaal van Raineri is er één van traditie en authenticiteit. U vindt er een uniek en ruim assortiment Italiaanse wijnen, grappa’s, aperitieven, alsook kazen, vleeswaren, pasta, olijfolie,... en dagelijks vers bereide afhaalgerechten. De verkooppunten hebben letterlijk alles in huis om u te verwennen op culinair gebied.

 

Gamma: 

Enkele van onze toppers:

  • Ferrari Spumante Metodo Classico – Trentino - Sartori – Veneto - Tasca d’Almerita - Sicilië - Cecchi – Toscane - Terre da vino – Piëmonte

Een nieuwe ontdekking:

  • Tenuta Castelbuono in Umbrië verrast ons met 2 krachtige rode wijnen: de topwijn Sagrantino Montefalco en Rosso di Montefalco.
  • Tenuta Castelbuono maakt een reis door 2 werelden, deze van kunst en wijn. De nieuwe wijnkelder “Carapace” van de familie Lunelli, eveneens eigenaar van Ferrari Spumante, doemt op in het lieflijke landschap van Umbrië. Dit is de eerste sculptuur waarin ook echt geleefd kan worden.
  • In de kelders van dit uitzonderlijke kunstwerk, aan de hand van Arnaldo Pomodoro, rusten 2 grote rode wijnen, Sagrantino en Rosso di Montefalco, samen vormen zij het hart van de wijncultuur in Umbrië.
  • Neem een kijkje op You tube: http://www.youtube.com/watch?v=QiQHU4bchlg www.tenutacastelbuono.it
Verdeelpunten: 

De Italiaanse wijnen en specialiteiten van Raineri vindt u in talrijke restaurants, delicatessenwinkels, horeca- en voedingszaken, in België en Nederland. Voor een verkooppunt in uw buurt, kunt u contact opnemen met Raineri op 089/84 83 82.

Degustatie: 
  • Tweemaal per jaar, in het voorjaar én najaar, organiseert Raineri wijndegustaties, dit zowel in Genk-Zwartberg als in Gembloux (Franstalig).
  • Op die dagen heeft u de mogelijkheid een deel van het bestaande wijngamma te proeven, worden nieuwe wijnhuizen of wijnen voorgesteld en heeft u de gelegenheid om kelderresten aan te schaffen. Bovendien kunt u genieten van promoties binnen het Italiaanse wijngamma.
  •  Om de 2 jaar organiseert Raineri een grote “biënnale” wijndegustatie in aanwezigheid van producenten op Raineri Distribuzione of een unieke locatie, zoals de Abdij van Herckenrode en Bokrijk.
  • Op aanvraag, organiseren wij eveneens private wijndegustaties of presentaties in onze gezellige Italiaanse wijnkelder “Enoteca” of op een locatie naar keuze.
Vacatures: 

Wij zijn voortdurend op zoek naar gemotiveerde mensen die zich geïnspireerd voelen door de Italiaanse (wijn)cultuur, dit zowel voor onze winkelpunten als voor verdeling van het gamma in Benelux.

Voor spontane sollicitaties:  gianfranco@raineri.be